Yağ Değişim Servisi Online Randevu Sistemi

Araç Yağ Bakımında Neler Yapılır?

Araç Yağ Bakımında Neler Yapılır?

Yağ Bakımı Nedir?

Yağ bakımı, motor yağı ve yağ filtresinin değişimini içeren periyodik araç bakımı kapsamında ki işlemlerden biridir. Yağ bakımı kapsamında motor yağı değişimi, yağ filtresi değişimi ile polen ve hava filtresinin kontrol/ değişimini içerir.


Motor yağı değişim süresi aracınızın motor tipine -Euro 4, Euro 5,Euro 6- göre farklılık gösterir. Motor yağı değişimi, aracınızdaki hareketli aksamların -motor ve motor bloğundaki parçaların- sağlıklı çalışması için olmazsa olmazdır.

Motor yağı, aracınızın hareketli aksamlarını yağlayarak bu aksamların aşınmasını ve ısınmasını önlemesinin yanı sıra motor bloğunda yer alan aksamlarda kir birikmesini engelleyerek motorun temiz kalmasını da sağlamaktadır.
 

Periyodik Bakım Nedir?

Aracınızın daha sağlıklı çalışması, aracınız ile güvenli sürüş imkanına sahip olabilmeniz; aracınızın motor, şanzıman ve yürüyen aksamlarının uzun ömürlü olabilmesi için belirli kilometre ve zaman aralıklarında kontrollerinin yapılması, motor yağı ve filtre gruplarının yenileriyle değiştirilmesi gerekmektedir; işte bu kontrol ve değişim işlemlerine en genel tabiri ile periyodik bakım diyoruz.

Periyodik bakım; içinde yağ bakımını da bulunduran ve yağ bakımına oranla oldukça detaylı olan bir işlemler bütünüdür.


Periyodik bakım, aracınızda var olan aşınma ve arıza durumlarının tespit etmeye, olası arızaları önlemeye yönelik yapılan planlı bakım faaliyetlerinin bir çizelgesidir. Düzenli yapılan periyodik bakım, aracınızın performansını ve yakıt verimliliğini arttırır.

Marka üreticisinin önerdiği doğrultuda periyodik bakım tablosuna göre yapılan bir bakım aracınızın 2. el satış değerini de daima yüksek tutmasını sağlamaktadır.

Periyodik bakım zamanı aracın marka, model, yakıt tipi ve motor tipinin Euro 4, Euro 5, Euro 6 olmasına göre de değişiklik gösterir.